24 Haziran 2011 Cuma

Sevebilirsin



 Her şeyi sevebilirsin ama önemli olan bağlanmayacak olmandır. Bunu fark edince insan yıllarca huzuru arayıp duran bir yogiye anında fark atabiliyor. Hayatına girip çıkan insanlar sürekli tünel oluşturacaklar, bu tünelin başı sevgi ve mutluluk başlayacak sonuna geldiğindeyse yüzüne söylemedikleri sözlerle son bulacaktır. (Tam tersi olabilir, hayat neticede.)

 Taktığımız gözlükler bakış açımızı değiştirmez sadece görüntüye süs katar. Elinizde eldiven olmadan da birilerini öldürebilirsiniz. Bunu yaptığınızda sonuçlara katlanacak kadar cesur olduğunuzu ya da aptal olduğunuzu gösterirsiniz. İşte bu,kişilerin bakış açısıdır. Bunu etkilemek yaptıklarınıza bağlı olur. Yapılması gereken bağı görmemektir. Bağlar ortaya çıktığında insan tökezleme yaşamaya başlar. Olduğu gibi yaşamak ve kendiniz olmak ise size bir şeyler katabilir ya da sizi alaşağı edebilir.

 Aslında anlatılanlar tamamen zaman üstüne kuruludur. Hayatta olacak ve ölecekleri zaman gösterir ve birileri yapar. Zamanın gösterdiği,birilerinin yaptığı olaylar örgüsüne kader adını veriyoruz. Yapamadığımız her şey için ağzımıza bir kelime sakızı atıyoruz ve karşımıza çıkanlar bir şeyler söylemek istediğinde bu sakızı yüzlerine tükürüyoruz. Hayat bu denli kolayken bizler bazen, hatır sorularına olumsuz yanıtlar verebiliyoruz. Aslında yapılması gereken biraz özen göstermek fakat, bizler bazen o kadar çok odaklanıyoruz ki yapılması gerekenleri fark edemiyoruz.

Sevebilirsin, umursamadığın sürece sorun olmayacaktır. Yapılması gerekeni gördüğün sürece kendi virajından şaşmayacaksın. Sevebilirsin, kişi veya kişiler bunun farkında bile olmayabilirler, yapılması gereken senden cesaret isteyecektir. Sevebilirsin, yapılması gerekeni yaptığın sürece sen kendin olacaksın ve sorun olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder